دیابت بارداری و ورزش

 دیابت بارداری شایع ترین عارضه پزشکی بارداری است و به عنوان عدم تحمل گلوکز یا غلظت بالای قند خون با شروع یا اولین تشخیص در دوران بارداری تعریف می شود.

کنترل دیابت بارداری بر اساس دو رویکرد متفاوت انجام می شود: مداخلات با هدف ترویج شیوه  های زندگی سالم ،مانند تغییر در رژیم غذایی یا فعالیت بدنی و درمان دارویی ضد دیابت.

یافته های  بالینی هیچ گونه عوارض جانبی مادر و جنین را بر روی زنانی که فعالیت بدنی خفیف و متوسط دارند نشان نمی دهد.در واقع ، در حال حاضر به زنان باردار توصیه می شود که در صورت عدم وجود عوارض پزشکی یا زایمان ، ورزش هوازی منظم داشته باشند.کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان و انجمن دیابت آمریکا ورزش را به عنوان " یک درمان کمکی مفید " برای دیابت بارداری به رسمیت می شناسند و 30 دقیقه یا بیشتر ورزش متوسط را در روز ،در بیشتر روزهای هفته پیشنهاد می کنند.

ورزش منظم برای بارداری سالم مهم است .زنان باردار باید برای شروع یا ادامه تمرینات ورزشی خود در دوران بارداری تشویق شوند. دستور العمل ها برای ورزش بارداری توصیه می کند:

**ورزش هوازی در زنانی که قبلا به صورت تفریحی فعال بودند ، برای زنان کم تحرک و چاق

** ورزش مقاومتی بر اساس تجربه قبلی فرد با تاکید بر تجویز تمرینات فردی.

نقش فعالیت بدنی و ورزش در پیشگیری از عوارض ناشی از بارداری نیز برجسته است و لی با این حال این دستورالعمل ها برای زنان با بارداری بدون عارضه است.

انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند که آنها باید به مدت 30 دقیقه در بیشتر روزها برای بهبود کنترل قند خون ورزش کنند .با این حال دستورالعمل های ورزشی خاصی منتشر نشده است ولی مطالعات نشان می دهد که انواع تمرینات از نیروهای کم فشار مانند یوگا تا نیروهای بیشتر مانند تمرینات هوازی و مقاومتی می تواند برای مادر و جنین بی خطر باشد.نظر پزشک برای انجام فعالیت بدنی در زنان باردار بسیار مهم و حیاتی است.

منبع :
مژگان احمدی و همکاران : تاثیر فعالیت های ورزشی بر پاسخ های متابولیک و عوامل التهابی و ضد التهابی در زنان مبتلا به دیابت بارداری.. مجله علوم پزشکی رازی / دوره 29 ، شماره 4، تیر 1401

 

 

نظرات