رژیم غذایی بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک(قسمت اول)

رژیم غذایی بدون گلوتن چیست؟

بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک است که به شکل ارثی منتقل می شود.در این بیماری پرزهای روده آسیب دیده و سبب اختلال در جذب گلوتن موجود در برخی مواد غذایی شده و علائم عدم تحمل ایجاد می کند.گلوتن یک نام کلی برای پروتئین های غلاتی مانند:گندم،جو و جودوسر است.در رژیم غذایی بدون گلوتن، مصرف غذاها و موادی که حاوی این غلات هستند باید  محدود شود.

اگر شما به بیماری سلیاک یا سایر این بیماری مبتلا هستید،پزشک معالج یا مشاور تغذیه،رژیم غذایی بدون گلوتن را برایتان تجویز می کند.عموما این رژیم غذایی به طور دائمی باید رعایت شود و جز با تجویز و توصیه پزشک و مشاور تغذیه نباید قطع شود زیرا حتی مقدار کم گلوتن در غذا می تواند سبب تخریب جدار روده کوچک و ایجاد علائمی همچون اسهال،استفراغ، کاهش وزن کم خونی و خستگی شود.در برخی موارد،بیمار ممکن است عکس العمل های شدیدتری به مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن نشان دهد.بنابراین پیگیری این رژیم غذایی تا زمانی که توصیه شده ضروری است. انواع گوشت تازه،میوه ها و سبزی های تازه و لبنیات به طور طبیعی حاوی گلونن نیستند.

 

در سلیاک مصرف  چه موادی ممنوع است؟

 

در سلیاک مصرف چه موادی مجاز است؟

 

 

منبع: گروه تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه جامعه و دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی:وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

 

نظرات