ارزش نفس کودکان دیابتی(قسمت اول)

یکی از مواردی که باعث کنترل قند خون در کودکان دیابتی می شود توجه کردن به مواردی در تربیت کودکان است که می تواند باعث کنترل استرس و در نتیجه کنترل قند خون شود .به عنوان مثال :اگر وظایفی را که بر عهده ی فرزندتان است را خودتان انجام دهید ،در حقیقت به او بی احترامی کرده اید . پس بهترین ها را از او بخواهید و بهترین ها را از او انتظار داشته باشید . استعداد ،سن و نوع فعالیتی که از او انتظار دارید ،می توانند استانداردی برای توقعات شما به وجود بیاورند .

نگران نباشید انها از عهده ی براوردن توقعاتتان برمی ایند ، اما باید مواظب باشید که فراتر از تواناییشان از انها چیزی نخواهید .اگر بچه ی شما که همیشه نمره ی D میگیرد و نمراتش را به Bیا C رساند ،همین برایش کافی است .فرض کنید کودک 4 ساله ی شما تصمیم گرفته که اتاقش را خودش تمیز کند ،حالا گر در نهایت اتاق ان قدرها هم تمیز نشده باشد ،شما باید اورا تحسین کنید و یادتان باشد که نباید از او بخواهید که این کا را بهترانجام دهد .

چگونه برای فرزندمان احترام قائل شویم؟

  • هیچ وقت کارهایی که از عهده ی خودش برمی آید را برایش انجام ندهیم .
  • حرفمان را مدام در گوشش نخوانیم .
  • بهترین ها را از او انتظار داشته باشیم .
  • از او تعریف نکنیم .
  • تشویقش کنیم .
  • احترام به نفس یا ارزش نفس

امروزه بسیاری از والدین نگران احساس بچه هایشان  هستند . انها هر کاری می کنند تا بچه ها همیشه احساس خوبی نسبت به خودشان و کارهایی که انجام میدهند ،داشته باشند و آب در دلشان تکان نخورد .

 البته این کار بسیار ساده است .کافیست هر چه را می خواهند به آنها بدهید .اما این را هم بدانید که پس از مدتی توقعاتشان ،از خودشان بزرگ تر شده و به هیولایی تبدیل می شود تا آنجا که دیگر از عهده ی براوردن آنها بر نمی ایید ،بنابراین دلیلی ندارد که آب در دلشان تکان نخورد و دلیلی ندارد که هر آنچه را که می هواهند در اختیارشان قرار بدهید .یکی دیگر از اشتباهات این گونه  پدر مادرها این است که وظیفه ی خود می دانند که بچه هایشان را همیشه راضی و خوشحال نگه دارند ،اما تجربه ثابت کرده که بچه های ناراضی سالم ترهستند .

اگر همیشه خوشحال  باشید و اوضاع بر وفق مرادتان باشد ،دیگر سعی می کنید که تغییری در زندگی تان به وجود بیاورید و پیشرفت کنید ؟البته که نه . برای بچه ها هم همین گونه است . وقتی که ناراحت هستند (به دلیل  اینکه مثلا به خواسته شان توجهی نکرده اید )انگیزه پیدا می کنند تا کار متفاوتی انجام دهند . این دقیقا همان قانونی است که قبلا گفتم ، B اتفاق نمی افتد ،مگر اینکه  اول  A انجام شود .

احساس خوب داشتن کاملا موقتی است . اگر اسباب بازی مورد علاقه بچه تان را به او بدهید ،مطمینا احساس خوبی پیدا می کند ،اما این احساس ،واقعی نیست .بچه ی شما زمانی واقعا احساس ارزشمندی می کند ،که برای به دست آوردن اسباب بازی دلخواهش سخت تلاش  کند.در این صورت است که با خودش فکر می کند:جانمی جان من خودم این کاررا انجام دادم . پس باید شرایطی را برایش فراهم کنید تا مسولیت پذیری را یاد بگیرد و با احساس واقعی ارزشمند بودن رو به رو شود .

 

منبع :کتاب طرز فکر ،رفتار و شخصیت فرزندتان را متحول کنید

نویسنده :دکتر کوین لمن

مترجم :لیلا زارع

ناشر :سپهر اندیشه نوبت چاپ اول 1397

نظرات