استرس بلند مدت

اگر استرس کوتاه مدتی که در زندگیتان وجود دارد ،همین طور ادامه پیدا کند ،به استرس بلند مدت تبدیل می شود .والدین فردی که چند هفته در حال دعوا و مشاجره هستند سبب می شود استرس در او انباشته شود .

عوامل تنش زای بلند مدت

  • شنیدن انتقاد یا غرغرهای هر روزه
  • سنگینی بار تکالیف ،امتحانات ،گزارش ها و پروژه ها
  • به هم خوردن دوستی های صمیمی
  • نگرانی مداوم در مورد ظاهر ،نمرات یا دوستان
  • گذراندن دوران نقاهت
  • داشتن تعارض دایمی با والدین یا معلمتان
  • تمایل به کامل و محبوب بودن
  • طلاق والدین

مواجهه با تعداد زیادی عوامل تنش زای کوتاه مدت به طور همزمان (با خواهرتان دعوا کرده اید ،لباسی که می خواستید برای رفتن به مدرسه بپوشید کثیف است ،کتاب هایتان روی برف ها از دستتان می افتد ،یادتان رفته ناهار بیاورید و به نظر می رسد همه ی روزهای این دو هفته ی اخیر به همین منوال بوده است ).

درمان های سریع

شاید شما هم مثل خیلی از نوجوان ها بخواهید درمانی سریع برای استرستان پیدا کنید . در این جا اشتباهاتی را اورده ایم  که افراد ممکن است برای رهایی از رشد استرس انجام دهند . مشکل اینجاست که این راهکارهای سریع ،در واقع در بلند مدت باعث افزایش استرس می شوند .

نکات :کارهایی که نباید انجام دهید

  1. بی خیال قضیه شوید با خودتان بگویید اگر این موضوع را نادیده بگیرم ،خودش از بین می رود .
  2. بدون در نظر گرفتن احساس سیری یا گرسنگی غذا بخورید . از درون خود را بغل کنید ،یک بغل شکلاتی و قندی ،یک بغل دوناتی ،یک بغل چیپسی و نوشابه ای .
  3. غذا نخورید با این کار استرس تان بیشتر می شود .
  4. نگرش کی اهمیت میده در پیش بگیرید .
  5. ترس . با خودتان بگویید :اگر امشب تکلیفم را تمام نکنم ،حتما رد می شوم /نمی توانم هرگز به دانشگاه بروم بهترین دوستم را از دست می دهم .
  6. با شخصی بد رفتاری کنید .تقصیر کس دیگری است که شما احساس استرس می کنید. با او دعوا کنید .
  7. هر چیزی که باعث ناراحتیتان می شود را مثل یک راز پیش خود نگه دارید .ان را محکم بغل کنید تا شخص دیگری به واسطه ان ناراحت نشود .
  8. سیگار کشیدن
  9. از الکل یا مواد مخدر استفاده کنید .این کار به شما در رسیدن به نگرش کی اهمیت می ده ؟ کمک می کند .

لازم به ذکرمجدد  است موارد بالا کارهایی هستند که نباید انجام داد .

اجازه ندهید استرس شما را مدیریت کند

ممکن است استرس روی بدن ،ذهن یا روح شما تاثیر بگذارد ،در حالیکه متوجه نشده باشید که استرس باعث این مشکلات بوده است . ممکن است فکر کنید :چه اتفاقی برایم افتاده است ؟چرا این قدر احکمق شده ام ؟خوب ،ممکن است مسئله ای پیش امده باشد که راهکارهای کوچک مدیریت استرس از عهده ی مقابله با ان بر نیامده باشند .

چه طور می توانید استرس را مدیریت کنید تا استرس شما را مدیریت نکند؟

  • ابزارهایتان را یکپارچه کنید
  • در دو حیطه ی زندگی می توانید استرس را مدیریت کنید :

بیرونی :

عوامل و موقعیت هایی که در زندگیتان وجود دارند و موجب استرستان می شوند را تغییر دهید . برخی عوامل تنش زا را می توان به راحتی تغییر داد . تغییر برخی دیگر کمی دشوارتر است ،ممکن است نیازمند زمان باشد فاما تغییر دادنشان نا ممکن نیست .

درونی :

با تغییر دادن واکنش های درونی تان نسبت به استرس ،خود را نسبت به استرس مقاوم تر کنید . شاید افکار شما درباره ی رویدادها یا موقعیت های خاص موجب استرستان می شود ،بد نیست نگاهی به این افکار بیندازید . به علاوه عوامل تنش زایی وجود دارند که شما قدرت تغییر دادنشان را ندارید ،اما می توانید شیوه ی واکنشتان را نسبت به ان ها تغیر دهید .

ایوان پیرسون: مهارت های زندگی نوجوانان (مدیریت استرس) ،ترجمه زهره قربانی،انتشارات سایه سخن،چاپ اول،بهار1396

نظرات