انواع مختلفی از اختلالات اضطرابی

 اختلال اضطراب فراگیر

دراین نوع اضطراب ، فرد بدون هیچ دلیلی ، نگرانی وتنشی غیرواقعی وبیش از حد را احساس می کند .

 اختلال هراس

دراین نوع اضطراب ، احساس ترس ناگهانی و شدیدی به فرد وارد می شود که می تواند منجر به حمله وحشت (پنیک اتک)گردد.در طی حمله ی وحشت فرد ممکن است دچار تعریق ،درد قفسه سینه و افزایش تپش قلب شود . همچنین گاهی ممکن است احساس کند که دارد خفه می شود یا دچار حمله ی قلبی شده است.

 اختلال اضطراب اجتماعی

آن را فوبی اجتماعی نیز می نامند و زمانی رخ می دهد که فرد احساس نگرانی شدید و خودآگاهی نسبت به موقعیت های اجتماعی روزمره دارد . این افراد با وسواس نگران این هستند که دیگران در مورد آن ها چه قضاوتی می کنند یا آنها مورد تمسخر قرار می دهند.

 فوبیای خاص

دراین نوع از اضطراب فرد احساس ترس شدیدی نسبت به یک شی ء یا موقعیت خاص مانند ارتفاع یا پرواز دارد . این ترس بسیار فراتر از حد معمول است و ممکن است باعث شود شخص از موقعیت های معمولی زندگی دوری کند .

آگورافوبیا

یکی از انواع اضطراب است که فرد ترس شدیدی از قرار گرفتن در مکانی دارد که فرار کردن از آن یا کمک گرفتن در صورت بروز شرایط اضطراری، سخت به نظر می رسد.به عنوان مثال،ممکن است در هواپیما ،قطار و مترو وحشت کرده و احساس اضطراب کند.

 اضطراب جدایی

کودکان تنها کسانی نیستند که هنگام عزیمت یکی از عزیزانشان احساس ترس یا اضطراب می کنند . هرکسی می تواتد به اختلال اضطراب جدایی مبتلا شود . در اضطراب جدایی فرد در صورت ندیدن و جدایی از یکی از نزدیکانش احساس اضطراب و ترس می کند . آنها معمولا فکر می کنند که اتفاق بدی برای فرد مورد نظرشان افتاده است .

 لالی انتخابی

نوعی اضطراب اجتماعی است که در آن بچه های کوچک که به طور معمول با خانواده ی خود صحبت می کنند ، در محیط های اجتماعی مثل مدرسه از صحبت خودداری می کنند .

 اضطراب موقعیتی

نوع خاصی از اصطراب است که در موقعیت های ناشناخته یا اتفاقاتی رخ می دهد که ما را چنان عصبی می کنند که توانایی خود را برای حفظ آرامش از دست می دهیم .این نوع اضطراب بسیار رایج است ، یک نمونه ی بارز آن در زمان سخنرانی در جمع دیده می شود .

 اختلال اضطراب پس از سانحه

سندرمی است که پس از مشاهده ، تجربه ی مستقیم یک تروما روی می دهد. می تواند به مشکلات جدی و در مواردی حتی خودکشی منجر شود .

منبع :

کتاب آسیب شناسی روانی: مترجم: مهدی گنجی،ویراست سوم ،جلد۱

نظرات