توصیه ها و راهکارهای مشکلات زناشویی

 

در آموزش مسایل جنسی ،هیچ شرم و حیایی نیست . "پیامبر اکرم (ص)"

همچون سایر مشکلات و پیامدهای دیابت ،اختلالات جنسی افراد دیابتی نیز قابل تشخیص ،درمان و کنترل است به این شرط که هم پزشک متخصص و هم دیابتی به ان توجه نموده و ان را جدی تلقی کنند . افراد دیابتی به دلیل شرم ،حیا ،خجالت و .....مشکلات زناشویی شان را پنهان می کنند . متاسفانه بیشتر پزشکان متخصص نیز در این مورد با بیمار خود صحبت نمی کنند . در حالیکه مردان و زنان مبتلا به دیابت معتقد اند لازم است متخصصان درباره مشکلات جنسی نیز همچون تغذیه ، ورزش و .....اطلاعاتی در اختیار ان ها قرار دهند . در ضمن زوج هایی که به مشاوران و روان شناسان خانوده  در حوزه دیابت مراجعه می کنند ،بعد از چندین جلسه ،با فشار یا اشاره همسر خود ،به صورت تلفنی ، نامه نگاری و ... مشکل جنسی خود را طرح می کنند . اگر بی اعتنایی به دیابت و عوارض جانبی ان زندگی بیمار را به خطر اندازد ، بی توجهی به عوارض جنسی دیابت نیز یا زندگی زناشویی فرد را با مشکلات جدی مواجه می کند و یا منجر به جدایی می شود . بنابراین لازم است افراد دیابتی به نکات زیر کاملا دقت کنند :

1:چنانچه شما و یا همسرتان دچار مشکلات جنسی رایج در افراد دیابتی هستید ،ان را بپذیرید و پنهان نکنید . خجالت یا غرور را کنار بگذارید زیرا به مرور زمان این مشکل وخیم تر خواهد شد و در صورت عدم رفع ان ،بنیان خانواده فرو می پاشد .

2:به کمک پزشک متخصص مطمئن شوید ایا مشکل جنسی شما ناشی از عدم کنترل قند خون است و یا عوامل دیگری مثل سایر بیماری های جنسی ،اختلالات روانی مثل افسردگی ،اضطراب و ..... باعث ان است ؟

3:اگر مشکل جنسی شما ناشی از عدم کنترل قند خون باشد باید فورا به پزشک متخصص غدد مراجعه و بلافاصله درمان دارویی را زیر نظر ان ها شروع کنید . از خود درمانی به وسیله ی داروهایی که در شبکه های ماهواره ای ،مجلات و سایت ها ،کانال های مختلف و ... تبلیغ می شوند به طور جدی خود داری کنید زیرا عوارضی بسیار جبران ناپذیر به دنبال دارند.متاسفانه مشاهده شده افراد دیابتی به دلیل شرم و خجالت از مراجعه به پزشک  متخصص خودداری  و خودسرانه دارو مصرف می کنند که بسیار خطر افرین است .

در نظر داشته باشید برای درمان اختلالات  جنسی ناشی از دیابت ،درمان دارویی خوراکی ،تزریقی و حتی وسایل کمکی مختلفی وجود دارد که افراد دیابتی می توانند با مراجعه به موقع به درمانگران اختلالات جنسی و ارزیابی مشکلات هورمونی ،عصبی ،روانی ،قلبی عروقی و مشکلات مربوط به پروستات از این درمان ها و مشاوره ها و تمریناتی که برای بهبود سلامت جنسی وجود دارد استفاده کنند . بعد از بررسی همه جانبه ،پزشک ممکن است مصرف داروهایی را به مردان تجویز کند که به نعوظ سریعتر کمک می کنند . مکمل اندروژنیک یا همان هورمون های مردانه نیز در شرایطی که مشکل مربوط به اعصاب باشد مناسب است . در بانوان نیز در صورت بروز مشکل جنسی باید فورا به متخصص زنان مراجعه کنند . پزشک با تجویز ژل های واژنی نه تنها مانع از خشکی واژن و دردناکی مقاربت می شود بلکه از بروز عفونت های قارچی نیز پیشگیری می کند .

4:همکاری و همراهی همسر با فرد دچار اختلال جنسی ،بسیار  مهم است . نباید فرد را مسخره کرد و یا با طعنه و شوخی با او صحبت کرد زیرا این کار باعث کاهش اعتماد به نفس ،انکار و پنهان کردن مشکل در اینده و خودداری از مراجعه به متخصصان و پیگیری درمان فرد می گردد .

6:سعی کنید به تدریج و با کمک تیم درمانی (پزشک متخصص غدد یا دیابت ، متخصص تغذیه ،روانشناس و مربی ورزش و...)قند خون خود را در حد مطلوب نگه دارید (ناشتا زیر 120دو ساعت بعد از غذا زیر 160)

6:با ورزش و رعایت تغذیه  صحیح وزن خود را در حد مطلوب نگه دارید (قد خود را به سانتی متر از 100کم کنید یعنی اگر قد شما 175 سانتی متر است 100 سانتی متر را از ان کم کنید وزن طبیعی و ایده ال شما 75 می باشد .)

8:اگر دچار فشار خون بالا هستید با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویزی وی ،تغذیه صحیح ،ورزش و کنترل استرس و فشار عصبی ان را در حد مطلوب (120-80)پایین بیاورید و کنترل کنید .

 9:مصرف هر گونه نوشیدنی های الکلی و دخانیات (سیگار ،قلیان و ... ) را زیر نظر متخصص کنار بگذارید .

10:چنانچه چربی خون شما بالا باشد ،با ورزش و تغذیه صحیح ان را کنترل کنید ،در غیر این صورت با مراجعه به پزشک داروهایی را که برایتان تجویز می کند مصرف و توصیه های او را رعایت نمایید .

11:چنانچه احساس کردید طی دو هفته ی اخیر مصرف یک دارو موجب کاهش میل جنسی ،اختلال نعوظ،انزال زود رس یا دیررس و ... در شما شده است با پزشک خود مشورت کنید چون بعضی از داروها باعث مشکلات جنسی می شوند .

12:سعی کنید با مطالعه ،دانش و مهارت خود را در مسایل جنسی و زناشویی بالا ببرید تا بدون مشکل به رضایتمندی و صمیمیت جنسی با همسر خود دست یابید .

13:برای برطرف کردن مشکلاتی مثل فشار روانی (استرس) خشم و پرخاشگری ،عصبی بودن و افسردگی ،اضطراب بیش از حد ،اعتماد به نفس پایین و....که باعث مشکلات جنسی می شوند لازم است به روان شناس مراجعه و کتاب هایی در این زمینه مطالعه کنید . در صورت لزوم مصرف دارو ،باید به روانپزشک مراجعه نمایید . هیچ گاه نباید مشکلات روانی را کوچک و بی اهمیت بدانید .

14:برای برطرف کردن مشکلات ارتباطی ناشی از اختلاف نظر با همسر خود و یا بازسازی روابط صمیمی گذشته ،لازم است با همدیگر به روانشناس و مشاور خانواده مراجعه کنید . کتاب های موجود در این زمینه را نیز مطالعه نمایید .

منبع :فصلنامه اموزشی پیام دیابت 1397

نویسنده گان :

دکتر محمد قهرمانی ،سید حمید حسینی توان  

 

نظرات