خواب و اختلالات آن در دیابت

خواب و اختلالات آن در دیابت :

1:ایجاد اختلال در عملکرد جسمی (چاقی,مقاومت به انسولین و.... )

،عملکرد شناختی _روانی ",عملکرد اجتماعی ,عملکرد سلامت

2:کاهش انگیزه کنترل قند خون

3:از دست دادن شیوه صحیح زندگی

کسی که خواب شبانه اش خوب نبوده باشد طی روز مرتب چرت میزند . این فرد مسلما خلق و خوی خوبی هم نخواهد داشت و پی امد ان انگیزه لازم برای کنترل قند خون ,ثبت نتایج ازمایش ها ,توجه به چگونگی وزن خود و .... ندارد .

بنابراین لازم است ما راه و روش خوب خوابیدن را بیاموزیم تا بتوانیم هم به سلامت خود دست یابیم و هم از ساعات فعالیتمان بیشترین بهره راببریم .

توصیه هایی برای خواب راحت شبانه

الف :برنامه منظم خواب

برنامه منظمی برای رفتن به بستر و بیدار شدن داشته باشید . حتی برای روزهای تعطیل چرخه منظم خواب خود را مختل نکنید .

ب :نوشیدنی های کافئین دار

از مصرف چایی ,قهوه ,نسکافه ,نوشابه و مواد محرک قبل از خواب خودداری کنید چون این امر سبب میشود نتوانید به سهولت به خواب بروید . اگر قصد نوشیدن چیزی قبل از خواب دارید یک لیوان شیرگرم موجب تسهیل خواب می شود .

ج:غذا خوردن پیش از خواب : پیش از رفتن به بستر غذای سنگین نخورید ,زیرا دستگاه گوارش شما به خاطر هضم آن باید ساعت ها تلاش کند. اگر میخواهید چیزی بخورید غذای مختصری مصرف کنید .

د :آرمیدگی :سعی کنید هر شب پیش از خواب از افکار تنش زا اجتناب کنید و به فعالیت های آرام بخش بپردازید .از قبیل گرفتن دوش آب گرم ( لازم به ذکر است تأثیر این مورد در افراد مختلف متفاوت است )یا چند دقیقه گوش دادن به موسیقی ملایم . دمای مناسبی را که در آن احساس راحت می کنید برای اتاق خود تهیه ببینید و در تمام طول شب آن را ثابت نگه دارید.

ه:اگر همه اقدامات بی اثر بود :

اگر در رختخواب هستید و به خواب نمیروید ,از جای خود بلند شوید . در بستر بمانید و سعی کنید آرام باشید اما این کار اگر فایده ای نداشت و احساس ناراحتیتان بیشتر شد ,از رختخواب بیرون بیایید و مدت کوتاهی به فعالیت ارامبخشی که از اضطراب شما بکاهد .سرگرم شوید . شنا رفتن روی زمین  یا پرداختن به ورزش های مشابه آن برای خسته کردن خود ,تدبیر خوبی نیست .

منبع :کتاب روانشناسی هیلگارد/ نوشته ارنست هیلگارد/ چاپ(2001-1904)

 

 

نظرات