دیابت و مدرسه

دانش ‏آموزان مبتلا به دیابت در محیط مدرسه نیاز به حمایت و توجه کارکنان مدرسه و هم‏کلاسی‏ های خود نسبت به بیماری دیابت دارند. باید مدیر و کارکنان مدرسه و مخصوصاً معلمان را از دیابت آن‏ها آگاه نمایید و به آموزش و اصول اولیه در خصوص دیابت بپردازید و بتوانند قندخون بالا و پایین را تشخیص دهند تا در مواقع اورژانسی آن را مدیریت کنند.

آنها باید بدانند که دیابت در اثر عدم توانایی لوزالمعده در ترشح انسولین بوجود می آید و درمان آن شامل تزریقات روزانه انسولین و رعایت رژیم غذایی است. آگاهی دادن به مسئولان مدرسه در مورد چگونگی شناخت و درمان صحیح حملات هیپوگلیسیمی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همچنین شما باید این نکته را برای آنها تشریح کند که فرزند شما می تواند در تمامی فعالیتهای مدرسه شرکت کند و نباید با وی رفتاری متفاوت از دیگر شاگردان داشت.

برگزاری جلسات متعدد گفت و گو و همکاری و ارتباط متقابل بین شما و مسئولین مدرسه نقش بسیار مهمی در کمک به فرزند شما در داشتن یک تجربه موفق در زندگی اجتماعی او در مدرسه بر عهده خواهد داشت.

مسئولان مدرسه مخصوصاً معلمان فرزند شما باید از زمانهایی که در آن احتمال بروز هیپوگلیسیمی بیشتر می باشد (یعنی قبل از ناهار و بعد از ورزش) اطلاع دقیق داشته باشند و بتوانند در صورت مشاهده علائم هیپوگلیسیمی بسرعت اقدامات لازم را انجام دهند. در این موقع معمولاً لازم است تا شما از قبل مواد غذایی لازم جهت درمان حملات هیپوگلیسیمی را به مقدار لازم در اختیار مسئولان قرار داده باشید.

در صورتیکه فرزندتان در طول زمان حضور در مدرسه نیازمند انجام آزمایش قند خون و یا تزریق انسولین است، شما باید از قبل دراین زمینه با مدیر مدرسه صحبت کرده، وسائل لازم برای این منظور را در اختیار وی بگذارید. وجود اتاقی که فرزند شما بتواند در آن براحتی و بدون مزاحمت به تزریق انسولین و یا آزمایش قند خون خود بپردازد بسیار مهم است.

منبع :

   دکتر هادی هراتی:کتاب دیابت راه درمان، از مجموعه کتابهای "انجمن اطلاع رسانی دیابت گابریک"، چاپ دهم

نظرات