سبک فرزند پروری سهل گیرانه ( قسمت دوم )

5.پیشرفت تحصیلی کم : انتخاب و اعمال سبک فرند پروری سهل گیرانه از سوی والدین تمامی ویژگی هایی را در فرزندان ایجاد می کند که تمام ان ها بر تحصیل فرزندان تاثی می گذارد و باعث کاهش پیشرفت تحصیلی و حتی افت تحصیلی دانش اموزان می شود .

6.خود برتر بینی : اساسا خود برتر بینی احساسی است که باعث می شود فکر کنیم فرد خاصی هستیم  یا با دیگران تفاوت داریم  خواسته های ما بر خواسته های دیگران اولویت دارد . فرزندان خانواده های اسان گیر به تدریج خودشان را بهتر و برتر از دیگران می بینند .

7.انتقاد ناپذیری : از سایر ویژگی های این افراد این است که انتقاد را نسبت به خودشان نمی پذیرند . طبیعتا کسانی که خودشان را از دیگران برتر میدانند و اگر اشتباهی کنند را نمی پذیرند و تقصیر را به گردن بقیه می اندازند ،نمی توانند انتقاد پذیرباشند . والدین باید به کودکان بیاموزند که انتقاد پذیری یک مهارت مهم در افراد است که باعث پیشرفت انها در زندگی می شود و به این معنی است که دیگران اطلاعاتی را به شما انتقال می دهند تا شما بتوانید ان را برای اصلاح کارهایتان به کار ببرید ،در واقع انتقاد روشی است برای افزایش رشد فردی و اجتماعی انسان ها . والدین باید به کودکان بیاموزند که انتقادی فکر کردن و انتقاد کردن روش های خاص خودش را دارد .

8.عدم همدلی با دیگران : همدلی کردن با بقیه یکی از نشانه های داشتن هوش هیجانی در افراد محسوب می شود و در کیفیت و بهبود روابطشان با دوستان و اعضای خانواده بسیار تاثیر گذارو مهم است . همدلی کردن به معنی درک دنیای طرف مقابل به صورتی که انگار دنیای خودتان است می باشد . والدین باید به فرزندان خود اموزش دهند که همدلی به شما اجازه می دهد دیگران را بفهمید و ان ها نیز متقابلا شمارا بفهمند . بنابراین همدلی رابطه شمارا با دیگران محکم و پر اعتماد می کند . و قطعا کمبود این مهارت باعث ضعف ما در روابطمان با خانواده و دوستان می شود که متاسفانه این هم یکی از اثار بد سبک فرزند پروری سهل گیرانه است .

با توجه به ویژگی ها و نکات گفته شده می توانیم به اهمیت روش تربیتی در زندگی افراد پی ببریم و تلاش کنیم اگر مشکلی در شیوه های تربیتی ما وجود دارد ان ها را رفع کنیم تا بتوانیم فرزندان و نوجوانان را برای داشتن یک زندگی بهتر یاری کنیم .

در ادامه راهکارهایی برای سبک فرزند پروری خانواده ها بیان می کنیم :

  • وقتی فرزند ما با ما صحبت می کند شنونده خوبی برایش باشیم . اگر مشکلی را مطرح می کند با او همدلی کنیم به صحبت هایش خوب گوش کنیم و برای رسیدن به یک راه حل برای مشکلش فرزندمان را همراهی کنیم .
  • سعی کنیم از روش های صحیح و مناسب تشویقی و تنبیهی استفاده کنیم تا فرزند ما تفاوتد بین درست و نادرست را به خوبی متوجه شود .
  • برای قوانین موجود در خانه ،به فرزندان توضیح بدهیم و حتما ان ها را اجرا کنیم و در مورد قوانینی که برای فرزندان و خانواده وضع می کنیمفصریح اشیم .
  • در مورد مشکلاتی که فرزندان دارند و یا به وجود می اورند با انها صحبت کنیم و دلایلش را بپرسیم . خیلی مهم است که سعی کنیم به فرزندان کمک کنیم تا بدون سرزنش و تحقیر متوجه اشتباه خودشان بشوند .
  • در بحث های خانوادگی همه با هم (والدین و فرزندان )شرکت کنیم و نظر بدهیم .
  • حتما زمانی را برای تعامل درست و مثبت برای فرزندمان در هر سنی که هست ،بگذاریم و سعی کنیم یک رابطه صمیمی اما با اقتدار با فرزندمان داشته باشیم .

منبع :مجله ی پیام دیابت /شماره 80/تابستان و پاییز 1397

نویسندگان :زهره قادری روانشناس کودک نوجوان انجمن دیات ایران ،مینا برادران ساداتی روانشناس کودک و نوجوان انجمن دیابت ایران

نظرات