سبک فرزند پروری سهل گیرانه (قسمت اول)

در سبک فرزند پروری سهل گیرانه اگر فرزند بهانه گیری کند والدین بلافاصله تسلیم خواسته اش می شوند و اگر مشکلی پیش بیاید ،پدر و مادر در رابطه با ان مشکل با فرزند خود حرفی نمی زنند و دلیل ان را نمی گویند . به همین دلیل فرزندان چنین پدر و مادری از استقلال کمی در زندگی برخوردارند و در هنگام رو به رو شدن با مشکلات و سختی های زندگی از مشکلات روی گردانی می کنند و یا پرخاشگری می کنند .

در ادامه خصوصیات فرزندان خانواده های سهل گیر را را بیان می کنیم و در نهایت راه کارهایی را برای بهبود سبک فرزند پروری به شما می اموزیم .

1.هوش هیجانی پایین:

هوش هیجانی به توانایی اشاره می کند که به ما کمک می کند تا احساسات و هیجانات خودمان را بفهمیم و کنترل کنیم . هوش هیجانی در درک احساسات و هیجانات دیگران هم به ما کمک می کند . هوش هیجانی باعث می شود تا فرزندان بتوانند با دیگران همدلی کنند ،به خودشان انگیزه بدهند در شرایط سخت تلاش کنند ،رفتارهای تکانشی و ناکهانی خودشان را کنترل کنند و بتوانند هنگامی که  لازم است خواسته های خودشان را به تاخیر بیاندازند . هوش هیجانی یکی از معیارهای مهم موفقیت در زندگی ،کار و تحصیل است و توجه به ان اهمیت زیادی دارد . و راه های تقویت ان کلاس های اموزشی ،مطالعه والدین و سبک فرزند پروری درست ان ها می باشد.

 

2.مهارت های اجتماعی ضعیف :

یکی دیگر از مشکلاتی که  فرزندان خانواده های سهل گیر دارد (که البته باز هم به هوش هیجانی و بلوغ عاطفی مربوط می شود )اینکه ان ها روابط اجتماعی ضعیفی  دارند . دلیل این مشکل این است که این افراد همیشه خواسته های خودشان را مقدم بر دیگران می دانند و در همدلی کردن و تشخیص احساسات دیگران ناتوانند . همچنین اگر شرایط وروابط بر خلاف خواست ان ها پیش برود نمی توانند احساساست و هیجانات خود را کنترل کنترل کنند این فرزندان باید مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنند .

3.پرخاشگری :

کودکان تربیت شده در سبک زندگی سهل گیرانه به دلیل اینکه کنترل هیجانی ندارند و در کودکی قانونمند نشده اند ،نحوه ی برخورد با مشکلات و شرایط سخت و ناکام کننده را به خوبی نیاموخته اند . این افراد همچنین بهد دلیل اینکه نمی توانند زمان های برطرف کردن خواسته هایشان را به تعویق بیاندازند ،در شرایط سخت از خودشان پرخاشگری و خشم نشان می دهند و با این کارشان باعث رنجش و ناراحتی دیگران می شوند . همچنین ممکن است دانش اموزان خانواده های اسان گیر به دلیل قانون مند نشدن در محیط خانواده ،در شرایط  اجتماعی و مدرسه نیز از قانون سرکشی کنند و قوانین را رعایت نکنند که در این حالت مشکلات اجتماعی ناشی از عدم رعایت قانون نیز گریبان گیرشان می شود .

4. اعتماد به نفس پایین:

همان طور که گفتیم این افراد روش درست برخورد با مشکلات را نمی دانند . پس زمانی که اشتباهی از ان ها سرمی زند و یا شکست می خورند فدچار سرخوردگی می شوند و اعتماد به نفسشان پایین می اید . چنین نوجوانانی زود تسلیم می شوند ،اشتباهاتشان را توجیه می کنند و یا تقصیر را به گردن دیگران می اندازند و به تایید شدن نیاز دارند . پیشنهاد می کنیم برای افزایش اعتماد به نفس فرزندتان اکاهی خود را در جهت مطالعه کتب مربوط به اعتماد به نفس کودکان مطالعه  نمایید .

 

منبع :مجله ی پیام دیابت /شماره 80/تابستان و پاییز 1397

نویسندگان :زهره قادری روانشناس کودک نوجوان انجمن دیات ایران ،مینا برادران ساداتی روانشناس کودک و نوجوان انجمن دیابت ایران

 

نظرات